Veel gestelde vragen

Retour link
Kopieer onderstaande code in de broncode van uw site, tussen de "body"tags.
Contact.
Voor eventuele vragen kunt u ons tehuurindebuurt team bereiken tijdens kantooruren(9.00-16.00 uur) op tel.0644 895 058, of door een e-mail te sturen naar klantenservice@tehuurindebuurt.nl

Werking van de site (Algemeen)
Zo werkt de gratis advertentiesite.
Het gaat om vraag en aanbod van Verhuur en Dienstverlening.
Zakelijk en particulier.
HOE? Adverteren en beheren, Advertenties eenvoudig zelf plaatsen en beheren.
Aanmelden via het tabblad "Aanmelden/Inloggen".
Uw e-mail adres wordt uw Gebruikersnaam.
Het wachtwoord bedenkt u zelf.
Na aanmelding ontvangt u een e-mail waarmee u uw account activeert.
Daarna op pagina "Aanmelden/ Inloggen" inloggen en uw advertentie aanmaken. Later inloggen om advertenties te wijzigen of te verwijderen, kan met uw login gegevens.
Persoonlijke gegevens kunnen in de beheermodus gewijzigd worden.

1 Waarom zou ik van mensen uit mijn buurt huren?
Om verschillende redenen is de verhuur door particulieren stukken goedkoper. Als je iets slechts tijdelijk nodig bent, dan kun je de kosten van aanschaf besparen.Of voor het gemak omdat je het vaak in de buurt beschikbaar is en je het misschien te voet kunt ophalen. Dus ook nog eens geen transportkosten. Ook leer je mensen in je buurt kennen.

2 Wat kost me het adverteren op www.tehuurindebuurt.nl ?
Via de link, "tarieven"onderaan de pagina, vindt u informatie over tarieven.
3 Waarom je spullen verhuren in de buurt?
Om heel verschillende redenen. De meeste verhuurders doen het uitsluitend en alleen voor het geld. Ze kunnen op deze goedkope manier een aardig bedrag bijverdienen. Anderen voor de gezelligheid, want je leert zo wel veel mensen uit je buurt kennen. Weer anderen doen het voor de lol.

4 Hoe wordt verhuurprijs bepaald ?
De Dag(huur)prijs is vaak afhankelijk van de vraag en aanbod. Als de dagprijs te hoog is zal het object niet worden verhuurd. Is de dagprijs te laag dan wordt het goed verhuurd maar doet de verhuurder zichzelf te kort. Met andere woorden huurder en verhuurder moeten als het ware als ondernemer denken. De huurprijs moet natuurlijk redelijk zijn. www.tehuurindebuurt.nl werkt aan een zgn. advies huur en borg prijslijst die gebruikt kan worden als leidraad.

5 Waarom het bouwjaar vermelden van het product ?
Het bouwjaar in combinatie met de nieuwwaarde geven een onderbouwing voor de borg die er wordt gevraagd.

6 Wat is een redelijke borg ?
De borg wordt door de verhuurder zelf bepaald. Ook hier geld vraag en aanbod. Er moet dus in elk geval een relatie zijn met de nieuwwaarde, de leeftijd, en de huurprijs. Is de borg te hoog dan zal er niet worden verhuurd. Deze moet dus redelijk zijn. www.tehuurindebuurt.nl werkt aan een zgn. advies huur en borg prijslijst die gebruikt kan worden als leidraad.

7 Is de huurder (of verhuurder) betrouwbaar?
Wij gaan er van uit dat 99 % van de deelnemers van www.tehuurindebuurt.nl dit met oprechte bedoelingen doen. Maar helaas kunnen er ook hier rotte appelen tussen zitten. We adviseren de verhuurder de huurder altijd te vragen om een legitimatiebewijs, zodat hij/zij kan zien of de huurder zegt wie hij is en of hij inderdaad woont waar hij zegt dat hij woont. Als huurder moet u bij het afhalen van het item letten of alle functies van het apparaat werken en of er geen beschadigingen zijn. Zijn deze er wel maak dan daar een notitie in het bijzijn van de verhuurder.

8 Wat te doen als de spullen stuk of beschadigd zijn ?
Bij de huurovereenkomst die je als verhuurder en huurder hebt getekend staan de spelregels die van toepassing zijn op het moment dat het verhuurde stuk gaat of beschadigd wordt.

9 Kan www.tehuurindebuurt.nl daarin bemiddelen?
www.tehuurindebuurt.nl is niet verantwoordelijk voor de gemaakte en op te volgen afspraken tussen verhuurder en huurder en kan helaas niet bemiddelen. www.tehuurindebuurt.nl is alleen een soort marktplaats waar verhuurder en huurder elkaar kunnen vinden.

10 Waarom en wanneer moet ik me registreren ?
Adverteerders dienen zich de eerste keer aan te melden voor het verkrijgen van permanente inlog account. Daarna kunnen ze conform de voorwaarden advertenties plaatsen.

11 Hebben de contracten een juridische basis ?
Ligt aan de situatie. Omdat het waarschijnlijk altijd om relatief lage bedragen gaat adviseert www.tehuurindebuurt.nl indien mogelijk de zaak onderling te schikken. Kosten en risico's van juridische bijstand wegen vaak niet op tegen de onderhavige kosten.

12 Waarom evt. verschillende verhuur contracten ?
Aan de verhuur van een auto of een stuk handgereedschap of kruiwagen zitten hele andere risicoís. www.tehuurindebuurt.nl heeft hiermee rekening gehouden.

13 Wanneer af rekenen ?
www.tehuurindebuurt.nl adviseert altijd vooraf betaling van huur en borgsom, maar ook daarbij gebruik te maken van onze concept overeenkomsten en voorwaarden voor verhuur (Zie downloads). De huurprijs kan later met de borgsom worden verrekend.
14 Waarom moet de huurder zich legitimeren en waar moet dan op worden gelet ?
De legitimatie bevestigt dat degene die huurt degene is die hij zegt dat hij is en dat hij woont waar hij zegt dat hij woont. Controleer daarom altijd de postcode en huisnummer.
Neem de gegevens van het legitimatiebewijs over in het contract of maak hiervan een kopietje.

15 Elke huurder kan natuurlijk een adres en postcode verzinnen.
Als er niet gevraagd wordt naar een legitimatiebewijs, of als men het document onvoldoende controleert loopt men natuurlijk risico. Dus zoals eerder gezegd, legitimatie vragen..gewoon doen.

16 Legitimatie verplicht?
In principe niet, maar de verhuurder is dan vrij om te weigeren.
Legitimatie van de huurder aan de verhuurder moet tot een normaal en geaccepteerd ritueel behoren. Dat bevordert de goede werking van het huren en verhuren.

17 Mag alles worden verhuurd?
Zolang het legaal is mag alles worden verhuurd.

18 Hoe betrouwbaar zijn de verhuurders ?
Verhuurders met een verkeerde instelling kunnen door huurders worden gemeld op info@tehuurindebuurt.nl.

19 Moet ik me als huurder laten registreren?
Als huurder hoef je je niet te registreren op de website. De verhuurder krijgt echter wel te zien of je bent geregistreerd. Deze vindt het betrouwbaarder als je wel bent geregistreerd.

20 Dus ik kan gebruik maken van www.tehuurindebuurt.nl zonder te zijn geregistreerd en ingelogd ?
Om advertenties (zonder contact gegevens) te kunnen bekijken is registratie niet nodig.
Zo kan men zich eerst rustig oriŽnteren.
Om vervolgens advertenties met contactgegevens van anderen te kunnen bekijken moet men zich echter wel aanmelden voor het verkrijgen van een tijdelijke inlog account.

21 Controleert www.tehuurindebuurt.nl de betrouwbaarheid van de huurders en verhuurders?
www.tehuurindebuurt.nl controleert de gegevens van de verhuurder.
Als er twijfel is over de juistheid van de gegevens dan kan www.tehuurindebuurt.nl besluiten de verhuurder te weigeren of verder gebruik van het systeem te ontzeggen. Huurders, maar ook verhuurders kunnen via het klachtenformulier melding maken van onbehoorlijke handelen.
Gevallen waar zich meermaals of bij herhaling problemen voordoen, kan www.tehuurindebuurt.nl doen besluiten om betrokkene(n) eventueel uit te sluiten van het recht om gebruik te maken van de site.

22 Wat doet tehuurindebuurt met mijn gegevens?
www.tehuurindebuurt.nl garandeert dat al uw gegevens vertrouwelijk zullen worden behandeld conform de voorwaarden en het privacybeleid.

23 Wat als er problemen ontstaan tussen partijen waarvan het contact is ontstaan via www.tehuurindeb
In geval van problemen of een geschil tussen partijen verzoekt www.tehuurindebuurt.nl een klachten formulier in te vullen en de klacht aan te melden.
Klachten worden geregistreerd mits het klachtenformulier volledig is ingevuld.
Gevallen waar zich meermaals of bij herhaling problemen voordoen, kan www.tehuurindebuurt.nl doen besluiten om betrokkene(n) eventueel uit te sluiten van het het recht om gebruik te maken van de site.

Welke goederen zijn verboden?
Een lijst met verboden goederen vind je onder de tab Downloads. (alleen zichtbaar als u bent ingelogd)
Aanmelden nieuwsbrief
 
Naam
E-mail adres
 


links:
Promoot GRATIS jouw website